Nieuwe Coördinator Begeleiders Commissie – Interview Sanne Thijssen

Sanne Thijssen (25 jaar) is sinds kort coördinator van de begeleiders commissie van de VGW. Ze is in het dagelijks leven ergotherapeut en geeft skiles bij een borstelbaan. We spraken Sanne over haar nieuwe functie binnen de VGW.

Hoelang ben je actief bij de VGW?
Inmiddels ga ik al 14 jaar mee met de reizen van de VGW. Eerst met de kinderreis, als zus van Sarah. Zodra het kon ben ik zelf de begeleiderscursus gaan volgen. Ook heb ik de interne docentenopleiding afgerond en geef ik nu les aan de staande skiërs.

Al een aantal jaren ga ik mee met de jongerenreis. Mijn vader (Rob Thijssen) was voorheen reisleider van de jongerenreis. Vlak voor de reis viel er een vrijwilliger uit. Ik zat dat jaar al in Oostenrijk, om een seizoen les te geven, in Tirol. Toen mijn vader vroeg of ik last-minute kon invallen, was dat een makkelijke keus.

Wat maakt de VGW zo bijzonder?
De VGW voelt voor mij echt als een grote familie. Iedereen helpt elkaar en de sfeer is altijd gezellig. Alles is mogelijk en we maken ook alles met elkaar mogelijk.

Hoe ben je bij de begeleiders commissie gekomen?
In het verleden heb ik bij onder andere mijn studievereniging en in mijn stages organisatorische taken gehad. Dit heb ik altijd als heel leuk ervaren. Ik vond dat het wel tijd werd voor iets nieuws, toen kwam de functie van coördinator beschikbaar bij de begeleiders commissie. Ik moest hier wel even over nadenken, omdat ik vorig jaar ben afgestudeerd en net was begonnen als ZZP-er, ook heb ik net een huis gekocht en ben druk bezig met verbouwen. Ondanks mijn drukke privé leven wilde ik toch graag aansluiten bij de commissie. Komende tijd word ik vooral ingewerkt door Fred en leer ik hoe alles precies werkt. Ik heb er onwijs veel zin in en hoop natuurlijk op een actiever en mooier 2021!

Ga naar de inhoud