Volwassenenreis zittend

Introductie
De VGW organiseert elk jaar voor zittende volwassen skiërs met een lichamelijke beperking een zit-ski reis naar het pittoreske Maria Alm, Oostenrijk. Een vakantieweek, waarbij de deelnemers centraal staan. Er wordt in groepsverband geskied. In principe wordt alles in het werk gesteld om het de deelnemer naar de zin te maken. Door de aanwas van deze reis gaan we dit jaar twee weken aanbieden. We gaan week 3 (11-18 januari) en week 4 (18-25 januari).

We hebben voor de 1e week 35 plaatsen en voor de 2e week 20 plaatsen voor deelnemers.  Let op: VOL=VOL per reis op datum van inschrijving. De 1e week wordt een reguliere reis, lesgroepen voor elke deelnemer en de hele week les. Deze lessen zullen plaatsvinden op de verschillende pistes (Hinthertal, Natrun, Aberg), afhankelijk van het nivo van de groep.

De 2de week zullen in groepjes toertochten door het gebied gemaakt worden. De bekende deelnemers moeten hierbij denken aan Natrun, de A-berg en misschien richting MühlbachHoewel er leraren aanwezig zijn, zal er tijdens zo’n tocht niet echt les worden gegeven; wel kunnen wat tips en trucs worden gegeven. Voor deze reis denken we vooral aan “funners” (deelnemers die niet zelfstandig kunnen/zullen skiën) en mensen die grotendeels zelfstandig kunnen skiën. Ook een gevorderden kartgroep is mogelijk.

Voor beginners en half-gevorderden die zelfstandig willen leren skiën, is de eerste week meer geschikt.

Mocht een reis waarvoor je aangemeld hebt vol zitten neemt de reisleiding contact op om te kijken of een verschuiving naar de andere week akkoord is. Je deelname wordt definitief na een bericht van de reisleider, dit bericht wordt zo snel als mogelijk gegeven na 1 november.

Het gebied

Maria Alm is een rustig, vriendelijk dorp met diverse uitgaansmogelijkheden. Het skigebied telt 120 km aan pistes en 32 verschillende liften, waarmee je tot 2000 meter hoogte kunt komen.

Het liftpersoneel is vriendelijk en behulpzaam. De restaurants in het skigebied zijn meestal rolstoel toegankelijk.

Accomodatie
Aan de rand van het dorp, op ongeveer 300 meter van het centrum, ligt het familiehotel Alpenhof. Het hotel kenmerkt zich door vriendelijkheid, openheid, betrokkenheid en dienstbaarheid. Je voelt je er echt thuis want “alles kan en mag, niets is te veel”.

Het hotel beschikt over een lift en is redelijk rolstoelvriendelijk. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, tv, radio, telefoon en gratis WIFI en hebben bijna allemaal een balkon. In de kelder is een saunaruimte, bubbelbad en rustruimte. Het hotel beschikt tevens over een verwarmde skiruimte en voldoende parkeergelegenheid. Vanuit het hotel loop je zo Maria Alm in.

Inschrijven
Voor 2025 zijn de reizen gepland van 11 t/m 18 januari 2025 van 18 t/m 25 januari 2025. De bus zal vrijdagavond, voor de reis,  vanaf Leusden vertrekken. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli t/m 1 oktober 2024

Voor deze reis is het mogelijk een financiële bijdrage te krijgen voor de reissom-betaling. Voor meer informatie zie PimTim-fonds.

Wanneer u voor het eerst mee gaat is het van belang dat u bij de aanmelding ook het medisch formulier invult en inschrijven voor de 1e week. De medische gegevens zullen discreet behandeld worden door onze revalidatiearts. Ook bij medische wijzigingen willen wij vragen dit door te geven. Waar nodig zal onze revalidatiearts contact met u opnemen.

Bij deze reis zijn de VGW-reisvoorwaarden van toepassing.

Kosten
Let op! De kosten voor het nieuwe seizoen worden per 1 juli bekend gemaakt.

De kosten voor deelname aan deze aangepaste skireis bedragen € 1250,-  per persoon. Dit is inclusief vervoer per bus naar Maria Alm, hotelverblijf op basis van half pension, een skipas, skilessen door gediplomeerde docenten en begeleiding op de piste. De kosten zijn excl. de huur van materiaal en  eventueel ingehuurde ADL-hulp. ADL wordt door de VGW aangeboden op basis van één ADL hulp op twee personen tijdens de reis (vanaf zaterdag tot zaterdag). Hiervoor wordt € 550,- in rekening gebracht per deelnemer. Er zijn mogelijkheden om dit via PGB te regelen, neem hiervoor contact op met de reisleider.

Bij vervoer op eigen gelegenheid zal er géén korting op de reissom gegeven worden.

Voor introducés bedragen de kosten eveneens  € 1250,- per persoon, inclusief skipas en exclusief skiles.

Materieel
Als een zitskiër geen eigen materiaal heeft kan dit bij de VGW gehuurd worden. Welk type zitski het meest geschikt is, is afhankelijk van de mogelijkheden van de zitskiër. Meer informatie over zie hier. Het materiaal (zitski) kan via de VGW gehuurd worden.

De huur hiervan is niet bij de reissom inbegrepen (aanvraag formulier huur materiaal). De huurkosten voor deze week bedragen € 140,- (complete zit-ski). Ski’s voor het aangepast staand skiën of snowboarden kunt u huren bij één van de lokale skiwinkels in Maria Alm.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact met ons opnemen via de mail.

Impressiefilm 2022

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee

Ga naar de inhoud