Gevorderdenreis

Introductie

Ben jij een gevorderde skiër met een lichamelijke beperking die staand of zittend (in een mono-of dualski) zelfstandig met tempo een rode helling kan skiën? Wil je een technisch betere skiër worden? Dan is deze reis uitstekend geschikt voor je.

Wat kun je verwachten?

  • Veel skiën (zo mogelijk ook slalomtraining);
  • Goede tips voor techniekverbetering. Deskundige begeleiding tijdens het skiën. Een groepsreis waarin goede sfeer en gezelligheid centraal staan.

Wat verwachten we van jou?

  • Je kunt in goed tempo een rode piste zelfstandig skiën;
  • Conditioneel kun je wel wat aan; een dagdeel lekker doorskiën is geen probleem voor je. Je skiet staand of zittend in een mono- of dualski (om organisatorische redenen is deze reis niet voor Bi-unique skiërs).

Het gebied 

De reis zal gaan naar het Oostenrijkse plaatsje Kühtai, een skioord in Tirol dat op 2020 meter hoogte ligt. Kühtai ligt op een half uur rijden van Innsbruck.

Het dorp is het beginpunt van het skigebied van Kühtai. Alle liften starten in het dorp. Alle hotels en appartementen liggen direct aan de piste. Dus ter plekke heb je geen auto nodig om naar de piste te komen. Het plaatsje biedt maximaal ski-in/ski-out plezier. En ook veel après-ski mogelijkheden!

In het dorp zelf kun je met allerlei soorten liften starten: stoeltjesliften, sleepliften en een gondel. Alle liften kennen een zij-ingang om met je zitski comfortabel naar binnen te kunnen.

Accomodatie
We verblijven in hotel Tyrol.  Dit betreft een viersterren hotel in het centrum van Kühtai, dat voorzien is van vele faciliteiten, zoals zwembad en wellness. De kamers beschikken over een balkon, badkamer en televisie. Het hotel beschikt uiteraard over een lift,  gezellige bar, lounge en restaurant.

Het skigebied
Het gebied Kühtai biedt 42 km pisten met een variëteit aan blauwe, rode en zwarte pistes. In totaal zijn er in Kühtai 10 liften: 5 sleepliften, een gondel en 4 stoeltjesliften. Doordat het gebied in een kom ligt met het dorp in het midden is het een overzichtelijk geheel. Via tunnels wordt de ene kant van het dorp skiënd met de andere kant verbonden. Hierdoor zijn alle liften skiënd te bereiken.

Inschrijven
De reis zal plaatsvinden van 23 t/m 30 januari 2021. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli t/m 1 oktober 2020. (inschrijfformulier)

Het bestuur behoudt zich het recht voor de reis geen doorgang te laten vinden wanneer het aantal aanmeldingen te klein is.

Door de coronacrisis kunnen we organisatieproblemen krijgen. Het bestuur van de VGW beslist uiterlijk 1 november 2020 of de reis door kan gaan. Je ontvangt z.s.m. na dit bestuursbesluit bericht over je inschrijving.

Kosten
Voor deelnemers bedragen de kosten € 950,-. Bij deze reissom zijn inbegrepen: zeven overnachtingen op basis van halfpension, skipas, skiles, en heen-en-terugreis. Voor introducees bedragen de kosten eveneens € 950,- (skiles zit hier niet bij inbegrepen).

Het is mogelijk een financiële tegemoetkoming te krijgen voor deze reis vanuit het Tuurfonds. Voor meer informatie zie Tuurfonds.

Materiaal
Als een zitskiër geen eigen materiaal heeft kan dit bij de VGW gehuurd worden. Welk type zitski het meest geschikt is, is afhankelijk van de mogelijkheden van de zitskiër. Meer informatie zie pagina materiaal uitleg.

De huur is niet bij de reissom inbegrepen. De huurkosten voor deze week bedragen € 126,- ( voor een complete zit-ski).

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact met ons opnemen via de mail.

Door de coronacrisis verwachten we organisatieproblemen te kunnen krijgen. Alle inschrijvingen zijn onder voorbehoud. We zijn afhankelijk van de dan in verband met het coronavirus geldende (lokale) overheidsmaatregelen. Let wel: we doen ons best de dan geldende maatregelen zo goed mogelijk na te leven, maar deelname is uiteindelijk op eigen risico.

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee