Clinics

Skiën ook voor gehandicapten? Natuurlijk kan dat!
Skiën ook voor gehandicapten? Natuurlijk kan dat! Al meer dan 30 jaar organiseert de VGW reizen naar de wintersportgebieden om mensen met een fysieke beperking te leren skiën en snowboarden.

Om kennis te maken met deze uitdaging organiseert de VGW een serie clinics. Tijdens deze clinics wordt lesgegeven in het krukkenskiën (skiën op één been), skiën met prothese (dus het skiën op twee benen), snowboarden en zitskiën.

Programma
De clinics worden op zaterdagen gehouden, met twee sessies op één dag. De ochtendsessie begint om 10.00 uur en de middagsessie om 13.30 uur.

De kosten bedragen €15,- exclusief het huren van aangepast materiaal. Voor het huren van een zitski vragen wij €16,50 en het gebruik van de krukkenski’s €3,-.

Tijdens het skiën is het verplicht een helm te dragen. Deze kan ook ter plekke geleend worden. Je krijgt les van een gediplomeerde VGW- docent(e). De eventuele lunch is op eigen kosten (zelf lunch meenemen kan natuurlijk ook). Introducés zijn welkom, echter is hiervoor in beperkte mate plaats.

Inschrijving
U kunt zich in schrijven voor een clinic. Schrijf je wel tijdig in. Bij te veel aanmeldingen zullen nieuwe deelnemers voor gaan. Na de aanmelding krijg je zo spoedig mogelijk bericht over je deelname.

De clinic-data voor het jaar 2022 zijn nog niet bekend. Zodra de gegevens bekend zijn zullen hier de data verschijnen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via clinics@vgw-online.nl.

Door de coronacrisis, verwachten we organisatieproblemen te kunnen krijgen. Alle inschrijvingen zijn onder voorbehoud. We zijn afhankelijk van de dan in verband met het coronavirus geldende (lokale) overheidsmaatregelen. Indien we je na inschrijving berichten dat je deelname geen doorgang kan vinden door deze maatregelen, hoef je geen clinickosten te betalen. Let wel: we doen ons best de dan geldende maatregelen zo goed mogelijk na te leven, maar deelname is uiteindelijk op eigen risico.

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee

Skip to content