Clinics

Skiën ook voor gehandicapten? Natuurlijk kan dat!
Skiën ook voor gehandicapten? Natuurlijk kan dat! Al meer dan 30 jaar organiseert de VGW reizen naar de wintersportgebieden om mensen met een fysieke beperking te leren skiën en snowboarden.

Om kennis te maken met deze uitdaging organiseert de VGW een serie ski-en snowboardclinics. Tijdens deze clinics wordt lesgegeven in het krukkenskiën (skiën op één been), skiën met prothese (dus het skiën op twee benen) en snowboarden.

Programma
De clinics worden op zaterdagen gehouden, met twee sessies op één dag. De ochtendsessie begint om 10.00 uur en de middagsessie om 13.30 uur. De kosten bedragen € 15,-

Hiervoor heb je toegang tot de baan inclusief materiaal, zoals ski’s, skischoenen, helm en eventueel krukkenski’s of boots en board. Je krijgt les van een gediplomeerde VGW- docent(e). De eventuele lunch is op eigen kosten (zelf brood meenemen kan natuurlijk ook). Introducés zijn welkom, echter is hiervoor in beperkte mate plaats.

Inschrijving
Vanaf 15 augustus 2020 is het mogelijk je voor een clinic in te schrijven. Schrijf je tijdig in. Bij te veel aanmeldingen zullen nieuwe deelnemers voor gaan. Na de aanmelding krijg je zo spoedig mogelijk bericht over je deelname.

De clinic-data voor het jaar 2020 zijn bekend en zullen gaan plaatsvinden op:

  • Zaterdag 10 oktober (geannuleerd)
  • Zaterdag 7 november (geannuleerd)
  • Zaterdag 28 november

Door de coronacrisis, verwachten we organisatieproblemen te kunnen krijgen. Alle inschrijvingen zijn onder voorbehoud. We zijn afhankelijk van de dan in verband met het coronavirus geldende (lokale) overheidsmaatregelen. Indien we je na inschrijving berichten dat je deelname geen doorgang kan vinden door deze maatregelen, hoef je geen clinickosten te betalen. Let wel: we doen ons best de dan geldende maatregelen zo goed mogelijk na te leven, maar deelname is uiteindelijk op eigen risico.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de Coördinator Clinics Staand.

Clinics zittend skiën (extern)
Meerdere keren per jaar organiseert de VGW clinics zittend skiën, meestal op verzoek van een organisatie die zelf niet beschikt over de middelen om een dergelijke clinic te houden. De VGW organiseert en regelt materiaal en ervaren begeleiding hiervoor.

Indien een organisatie voor een groep mensen met een lichamelijke beperking graag een clinic zittend skiën wil, dan kan deze daartoe een verzoek indienen via de mail naar de coördinatoren van clinics zittend. We kunnen niet garanderen dat het altijd lukt de gewenste clinic te organiseren, maar we doen daar wel ons best voor.

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee