Skilessen

Om alvast een beetje voorbereid te zijn op de reizen en de sfeer van de wintersport te proeven, worden er onder begeleiding van docenten van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters skilessen gegeven, voor zowel zittende als staande lichamelijke gehandicapten, op de borstelbaan van skiclub Wolfskamer Wintersport in Huizen. Inschrijven kan vanaf 1 juli 2021. 

Wil je een gratis proefles? Stuur een mail of vul het contactformulier in.

Zittend Skiën
De lessen worden gegeven in twee sessies:

De eerste cyclus loopt van 9 oktober t/m 6 november 2021
Data:

 • 9 oktober
 • 16 oktober
 • 23 oktober
 • 30 oktober
 • 6 november

De tweede cyclus loopt van 13 november t/m 11 december 2021
Data:

 • 13 november
 • 20 november
 • 27 november
 • 4 december
 • 11 december

We skiën in twee blokken van ongeveer anderhalf uur.

 • De eerste les begint om 14:00 uur en eindigt om 15:20 uur.
 • De tweede les begint om 15:40 uur en eindigt om 17:00 uur.

Er is een pauze van 20 minuten tussen de lessen. De skileraren en begeleiders kunnen dan even uitrusten, maar de begeleiders moeten ook weer aan de slag om de volgende groep in de zitski te helpen.

Omdat het wel even duurt, voordat elke deelnemer in de zitski zit en we wel op tijd willen beginnen, vragen we iedereen om uiterlijk een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Het is voor iedereen belangrijk op tijd te kunnen beginnen en te eindigen. De deelnemers van de eerste les worden verzocht om 13:30 uur aanwezig te zijn en de deelnemers van de tweede les om 15:15 uur.

Kosten
Een sessie bestaat uit vijf lessen en kost € 90,- excl. skimaterialen. Nog niet in het bezit van een eigen zitski? Dan is het mogelijk om via ons materiaal te huren. De huurprijs van een zitski voor één sessie (van 5 lessen) bedraagt € 45,-.

Staand Skiën
Deelnemers staand skiën kunnen kiezen voor het nemen van vijf lessen in een sessie-blok (kosten € 90,- excl. materialen). Het is ook mogelijk in te schrijven voor meerdere sessies.

Je kunt ook inschrijven voor alle sessies (een complete najaarscursus van 13 lessen). De kosten hiervoor bedragen € 235,-. Bij inschrijving voor 1 augustus 2020 voor de complete najaarscursus kost deze maar € 205,- (een vroegboek-korting van € 30,-). NB bij de najaarscursus geldt een minimaal aantal van twee deelnemers.

De lestijden* bij het staand skiën zijn van 15:00 -16:00 uur, van 16:00-17:00 uur en/of van 17:00-18:00 uur.
* Deze lestijden worden in overleg bepaald met de skileraren van het staand skiën.

Ben je nog niet in bezit van eigen materiaal? Dan is het mogelijk dit te huren via Wolfskamer Wintersport. De tarieven zijn hier te vinden.

Let op! Voor zowel de lessen voor zittende als staande skiërs geldt:

 • De tweede periode is met name bedoeld voor de jongste groep deelnemers (< 18 jaar).
 • Is het aantal aanmeldingen groter dan het aantal beschikbare plaatsen, dan krijgen de beginners voorrang op de gevorderden. Dit geldt voor alle sessies.
 • Deelnemers die deelnemen aan één van de door ons georganiseerde reizen, krijgen voorrang boven diegene die zich niet ingeschreven hebben voor een VGW-reis.

Inschrijvingen voor de lessen (zittend en staand skiën) zijn vanaf 1 juli 2020 geopend.
Bij deze skilessen gelden de bij de VGW gangbare cursusvoorwaarden. Wenst u meer informatie, dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen.

Door de coronacrisis verwachten we organisatieproblemen te kunnen krijgen. Alle inschrijvingen zijn onder voorbehoud. We zijn afhankelijk van de dan in verband met het coronavirus geldende (lokale) overheidsmaatregelen. Indien we je na inschrijving berichten dat je deelname geen doorgang kan vinden door deze maatregelen, hoef je geen cursusgeld te betalen. Let wel: we doen ons best de dan geldende maatregelen zo goed mogelijk na te leven, maar deelname is uiteindelijk op eigen risico.

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee