Begeleiders

Begeleiden tijdens ski-activiteiten in Nederland

Lessen in Huizen
Op aanwijzing van een docent worden deelnemers individueel begeleid tijdens hun les. Aangezien een zitski-leraar zich meestal op enige afstand (boven of onder aan de piste) bevindt is het, indien nodig, mede de taak van de begeleider om de instructie van de leraar over te brengen.

Clinics en Open Dag
Geïnteresseerde deelnemers komen naar een clinic of de open dag om te proberen of het aangepast skiën hen bevalt. De skiërs worden begeleid op aanwijzing van de VGW-organisatie. De lessen worden tijdens een clinic of op de open dag niet altijd gegeven door een docent. Om deze reden zal de begeleider op deze dagen meer zelfstandig optreden. 

Lerarenopleiding van de VGW
Tijdens de lerarenopleiding van de VGW is er soms ook ondersteuning nodig. Het is daarom mogelijk dat begeleiders worden ingezet om hierbij te assisteren.

begeleiders_1
a2693a97-ab26-4fc2-afb1-c904a2dc4e5c
f0569388-31a6-45fc-991b-915c24e7ae97

Begeleiden tijdens buitenlandse reizen

Kinderreis (7-15 jaar; zittend en staand skiën) – Maria Alm
De kinderreis is een familiereis. Het vervoer wordt georganiseerd via een carpoolsysteem middels kleine busjes en eigen auto’s (reiskosten worden vergoed tot een bepaald bedrag).

De kinderen worden ’s morgens door hun ouders naar de piste gebracht en ’s middags weer opgehaald. Sommige ouders blijven in de buurt en begeleiden hun kind tijdens de pauzes; andere ouders doen dit niet. Het is dus van belang, dat je alert bent op informatieverstrekking van de ouders.

Na de lessen is er vaak vrije tijd. Tevens zullen er après-skimiddagen zijn en wordt er een diploma-uitreiking verzorgd. Daarnaast zal je af en toe helpen bij hand- en spandiensten.

Volwassenreis zittend skiën – Maria Alm
Middels een VGW-touringcar gaat een groot deel van de deelnemers (en eventuele aanhang) en begeleiders naar Maria Alm. De andere reisgenoten gaan op eigen gelegenheid of met kleine VGW-busjes. 

De deelnemers zijn ADL zelfstandig (eventuele ADL-hulp van een reisgenoot,  aanhang of via VGW ingehuurde ADL-hulp). 

De begeleiders helpen met de transfer van en naar de piste en assisteren bij het skiën en tijdens de pauzes op de piste. Na terugkomst in het hotel heb je geen directe verplichtingen meer, maar er wordt wel verwacht dat je zo nodig bijspringt met hand- en spandiensten.

Volwassenreis staand skiën – Maria Alm
Hier worden geen begeleiders voor gevraagd.

begeleiders_4
photo-2022-02-08-18-37-50-2

Jongerenreis (16-27 jaar; zittend en staand skiën) – Vigo di Fassa
De deelnemers aan de jongerenreis (16 t/m 27 jaar) gaan zonder ouders op wintersport. Veel jongeren nemen individueel deel aan deze reis. Tijdens de reis ontstaat er een grote, hechte groep. Naast het skiën of snowboarden zal er ook tijd worden besteed aan het avondprogramma, zoals stapavonden. Het is van belang dat je affiniteit hebt met jongvolwassenen en hun vakantiebeleving.

Gevorderdenreis (zittend en staand skiën)
Deze reis is qua omvang de kleinste van de VGW-reizen. Van de begeleiders die meegaan met deze reis wordt met name een beroep gedaan op hun uithoudingsvermogen, skivaardigheid en improvisatietalent. Taken van de begeleiders tijdens deze reis zijn vergelijkbaar met die tijdens de volwassen zittende skiërs. Vervoer naar en van het skigebied is met eigen vervoer en zo mogelijk een VGW-busje.

Meer informatie over deze reizen kun je vinden op de specifieke reispagina
Vanaf 2018 dienen alle vrijwilligers die binnen de VGW actief zijn tijdens ski-activiteiten een VOG overlegd te hebben. Wil je meer informatie over een VOG? Neem dan contact op via de mail:ledenadministratie@vgw-online.nl

Wil je meer informatie over de opleiding van begeleiders? Neem dan contact op via de mail:begeleiders@vgw-online.nl

Alle deelnemers aan ski-activiteiten van de VGW committeren zich aan de uitgangspunten en gedragsregels, zoals gesteld in het VGW-beleidsplan preventie seksuele intimidatie.

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan!

Ga naar de inhoud