Leraren

De lerarencommissie van de VGW bestaat uit skileraren, die samen de verschillende disciplines van het aangepast skiën van de VGW vertegenwoordigen. Deze disciplines zijn: zittend skiën, staand skiën, krukkenskiën, aangepast snowboarden en aangepast skiën voor kinderen.

De commissie verzorgt de werving van nieuwe skileraren en is verantwoordelijk voor de (bij)scholing van de reeds binnen de VGW actieve skileraren. Ook is de commissie verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het leerplan, dat iedere skileraar van de VGW hanteert.

VGW Skileraren
Binnen de VGW zijn skileraren actief. Zij hebben de officiële Oostenrijkse opleiding voor ‘skileraar aangepast skiën’ (Lehrwart) met succes afgerond. Ook hebben we skileraren die de ”reguliere” ski- of snowboardleraar opleiding in Nederland (of elders in Europa) voltooiden. Een aantal van hen heeft de NSkiV opleiding ‘Leraar-A Aangepast’ als vervolg gedaan. Tevens heeft een groot aantal van onze skileraren de interne VGW-lerarenopleiding gevolgd.

Een VGW-activiteitencoördinator deelt in nauw overleg met de commissie, de skileraren die zich ervoor beschikbaar hebben gesteld, in voor ski-activiteiten, zoals de VGW-lessen op de borstelbaan bij skiclub Wolfskamer Wintersport in Huizen en de reizen naar het buitenland.

Werving nieuwe skileraren
Binnen de VGW zijn wij altijd op zoek naar nieuwe skileraren. Het uitgangspunt van de VGW is dat skileraren in gelijksoortig skimateriaal skiën als de deelnemers. Mocht je in het bezit zijn van een ski- of snowboardleraar diploma en belangstelling hebben om skileraar te worden bij de VGW, neem dan contact op met de Lerarencommissie.

Wij zijn er een groot voorstander van dat aspirant VGW-leraren eerst een VGW-begeleiderscursus doen en ervaring opdoen als begeleider binnen de VGW (tijdens lessen in Nederland en tijdens de reizen). Uiteraard geldt dat niet indien je daar fysiek niet toe in staat bent (bijvoorbeeld rolstoelgebruikers).

Ski je zelf op een redelijk niveau in een zitski en wil je het plezier dat je zelf aan de zitski-sport beleeft graag doorgeven aan anderen, geef dit dan aan bij de lerarencommissie. Ook staande skileraren die graag zitskiles willen gaan geven, kunnen zich hiervoor aanmelden bij de commissie.

docenten
docenten_2

Interesse?
Aanmelden kan via lerarencommissie. Of vul online het formulier in. De commissie zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

VOG
Vanaf 2018 dienen alle vrijwilligers die binnen de VGW actief zijn tijdens ski-activiteiten een VOG overlegd te hebben. Alle deelnemers aan ski-activiteiten van de VGW committeren zich aan de uitgangspunten en gedragsregels, zoals gesteld in het VGW-beleidsplan preventie seksuele intimidatie.

Ga naar de inhoud