Jongerenreis

Introductie

De VGW organiseert jaarlijks een skireis naar Italië voor lichamelijk gehandicapte jongeren van 16 t/m 27 jaar (min of meer ADL-zelfstandige), die staand of zittend aan de wintersport kunnen deelnemen.

Indien je niet geheel ADL zelfstandig bent, zijn er twee mogelijkheden: een reisgenoot (introducé) meenemen die met de ADL helpt of via de VGW ALD-hulp inhuren (dit laatste is beperkt mogelijk). ADL wordt door de VGW aangeboden op basis van één ADL hulp op twee personen tijdens de reis (vanaf zaterdag tot zaterdag). Hiervoor wordt € 600,- in rekening gebracht per deelnemer. Er zijn mogelijkheden om dit via PGB te regelen, neem hiervoor contact op met de reisleider.

Als je het gebruik van twee benen mist door bijvoorbeeld een dwarslaesie of een dubbele amputatie, maar wel een goede arm/handfunctie en een redelijk goede balans hebt, kun je zitskiën in een monoski of Dualski.

Heb je een beperkte arm/handfunctie, maar wel een goede coördinatie, dan kun je skiën in een Bi-unique. Is dit niet mogelijk, omdat je armfunctie en/of balans onvoldoende is, dan is kartskiën of skicarten een mogelijkheid.

Mis je één been, maar beschik je over een goede armfunctie, dan kun je staand skiën met krukkenski’s. Als je een onderbeenprothese draagt is het zelfs mogelijk op twee benen te skiën. Ook als je het gebruik van één of beide armen mist of een geringe kracht-en/of coördinatieverlies hebt, kun je aangepast staand skiën. Natuurlijk is er een mogelijkheid om te (leren) snowboarden.

Het gebied

Accomodatie

vaelhome5_optimised
vaelhome4_optimised
vaelhome8_optimised

Inschrijven
Voor 2025 is de reis gepland van 01 t/m 8 februari 2025. De bus vertrekt vrijdagavond vanaf Nieuwegein. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli t/m 1 oktober 2024.

Bij deze reis zijn de VGW-reisvoorwaarden van toepassing. Indien nodig is het voor deze reis mogelijk een financiële bijdrage te krijgen voor de reissom-betaling. Voor meer informatie zie PimTim-fonds.

Wanneer u voor het eerst mee gaat is het van belang dat u bij de aanmelding ook het medisch formulier invult. De medische gegevens zullen discreet behandeld worden door onze revalidatiearts. Ook bij medische wijzigingen willen wij vragen dit door te geven. Waar nodig zal onze revalidatiearts contact met u opnemen.

Kosten
Voor deelnemers bedragen de kosten € 1210,-  per persoon inclusief vervoer, verblijf basis van halfpension, skipas en skilessen. De kosten zijn excl. de huur van materiaal en eventueel ingehuurde ADL-hulp. ADL wordt door de VGW aangeboden op basis van één ADL hulp op twee personen tijdens de reis (vanaf zaterdag tot zaterdag). Hiervoor wordt
€ 600,- in rekening gebracht per deelnemer. Er zijn mogelijkheden om dit via PGB te regelen, neem hiervoor contact op met de reisleider.

Voor introducés bedragen de kosten € 1210,- voor vervoer, skipas en verblijf op basis van halfpension.

Huren van aangepast skimateriaal
De huurkosten voor deze week bedragen:

  • Krukkenski’s voor staand één-been skiën € 30,-
  • Complete zit-ski € 140,-
  • Ski’s voor het aangepast staand skiën of snowboarden kunt u huren bij de lokale skiwinkel in Vigo di Fassa.

Heb je nog vragen of opmerkingen? dan kun je contact met ons opnemen via de mail.

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee

Ga naar de inhoud