ADL-helpers

Algemeen Dagelijks Levensverrichtingen (ADL)
Deelnemers aan reizen van de VGW die niet ADL-zelfstandig zijn, kunnen ADL-hulp inhuren via de VGW. Uitsluitend tijdens de jongerenreis, de volwassenenreis zitskiën en de volwassen reis staand worden ADL-ers ingezet. ADL-hulp inhuren is per reis beperkt mogelijk, en moet in overleg met de reisleiding worden geregeld.

Een ADL-helper (ADL-er) is bij voorkeur iemand uit de zorg die ervaring heeft met ADL-hulpverlening. Deelnemers die om ADL-hulp vragen zijn doorgaans gewend ook thuis assistentie bij ADL-activiteiten te krijgen. Hierbij moet je denken aan hulp bij aankleden, douchen, toiletgang, in en uit bed helpen. Elke ADL-er krijgt een paar deelnemers toegewezen om te helpen bij ADL-activiteiten.

Als ADL-er begin je ’s morgens vroeg deelnemers te helpen opstaan, zich gereed te maken voor het ontbijt en de skidag. Overdag ben je op de piste aanwezig om de deelnemers op het terras te helpen of bij een skiklas. Een ADL-er wordt doorgaans niet of beperkt (in overleg) ingezet bij de skiactiviteiten. We willen ADL-ers niet dubbel belasten en hen ook aan skiën laten toekomen. Na de skidag help je de deelnemers met douchen en omkleden. Na het eventuele avondprogramma wordt de deelnemer naar bed geholpen. Bij het regelen van ADL-hulp gaat de VGW uit van één ADL-er per twee deelnemers, eventueel per drie, afhankelijk van de zelfstandigheid van de deelnemers. De coördinatie van de ADL-ers is in handen van de reisleiding. Als ADL-er ben je enthousiast en heb je ervaring in de zorg/met ADL-hulp. Je kunt improviseren, goed communiceren en je beschikt over een gezonde dosis humor en geduld. Heb je nog vragen over  de rol van ADL-er tijdens een van onze reizen, neem dan contact op per mail.

VOG
Vanaf 2018 dienen alle vrijwilligers die binnen de VGW actief zijn tijdens ski-activiteiten een VOG overlegd te hebben. Alle deelnemers aan ski-activiteiten van de VGW committeren zich aan de uitgangspunten en gedragsregels, zoals gesteld in het VGW-beleidsplan preventie seksuele intimidatie.

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan!

begeleiders_4
Ga naar de inhoud