Volwassenenreis staand

Introductie
De VGW organiseert elk jaar voor staande volwassen skiërs met een lichamelijke beperking een ski reis naar het pittoreske Maria Alm, Oostenrijk. 
U kunt op meerdere manieren aan deze reis deelnemen:

  • Als krukkenskiër;
  • Op twee benen aangepast skiën;
  • Als snowboarder;
  • Als introducé. (Als een introducé deel wil nemen aan de VGW ski/snowboardlessen tijdens de reis dient deze lid te zijn van de VGW.)

Bent u beperkt in het gebruik van armen of benen. Wilt u op één been wilt skiën, of heeft u een verminderde functie van één been of geringe krachtverlies en/of coördinatieverlies? Dan kunt u aangepast skiën. Maar ook snowboarden met een boven- of onderbeenprothese, mits een goede kniefunctie, is mogelijk.

“Een vakantieweek, waarbij de “deelnemers” centraal staan”

Het gebied

Maria Alm is een rustig, vriendelijk dorp met diverse uitgaansmogelijkheden. Het skigebied telt 120 km aan pistes en 32 verschillende liften, waarmee je tot 2000 meter hoogte kunt komen.

Het liftpersoneel is vriendelijk en behulpzaam. De restaurants in het skigebied zijn meestal rolstoel toegankelijk.

Accomodatie
In het centrum van Maria Alm ligt ons hotel gasthof-Hörlgut. Het hotel biedt comfortabele 2-/ 3-/ en 4-persoonskamers met douche, wc, tv en gratis WIFI.

Ook is er een ontspannings-, wellness ruimte, sauna, en een pizzeria. Het hotel beschikt tevens over een lift en een verwarmde skiruimte. Direct bij het hotel is voldoende parkeer gelegenheid.

Vanuit het hotel loop je zo Maria Alm in.

Inschrijven
Voor 2025 is de reis gepland van 10 januari t/m 18 januari 2025. De bus vertrekt op vrijdagavond vanaf diverse locaties. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli t/m 1 oktober 2023.

Bij deze reis zijn de VGW-reisvoorwaarden van toepassing. Indien nodig is het voor deze reis mogelijk een financiële bijdrage te krijgen voor de reissom-betaling. Voor meer informatie zie PimTim-fonds.

Wanneer u voor het eerst mee gaat is het van belang dat u bij de aanmelding ook het medisch formulier invult. De medische gegevens zullen discreet behandeld worden door onze revalidatiearts. Ook bij medische wijzigingen willen wij vragen dit door te geven. Waar nodig zal onze revalidatiearts contact met u opnemen.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze aangepaste skireis bedragen € 1075,-  per person. Dit is inclusief vervoer per bus naar Maria Alm, hotelverblijf op basis van half pension, een skipas, skilessen door gediplomeerde docenten en begeleiding op de piste.
De kosten zijn excl. de huur van materiaal en eventueel ingehuurde ADL-hulp. ADL wordt door de VGW aangeboden op basis van één ADL hulp op twee personen tijdens de reis (vanaf zaterdag tot zaterdag). Hiervoor wordt € 600,- in rekening gebracht per deelnemer. 

Voor introducés bedragen de kosten € 1225,- per persoon.

Huren van aangepast skimateriaal
Het materiaal (krukkenski’s) kan via de VGW gehuurd worden. De huur hiervan is niet bij de reissom inbegrepen (formulier).

De huurkosten voor deze week bedragen:

  • Krukkenski’s voor staand één-been skiën € 30,-.

Ski’s voor het aangepast staand skiën of snowboarden kunt u huren bij één van de lokale skiwinkels in Maria Alm. 

Heeft u nog vragen of opmerkingen? dan kunt u contact met ons opnemen via de mail.

Wil je ook mee met de reis? Word lid en ga mee

Ga naar de inhoud