Bestuur

Peter Nijman | voorzitter

Als deelnemer kwam ik in 2013 in aanraking met de VGW. Vanaf dag één heb ik vol bewondering gekeken naar en genoten van alle hulp die geboden werd. Echt ontzettend fijn dat ik als mindervalide mijn passie voor het skiën weer heb kunnen oppakken. Tijdens de reis voelt het of je thuiskomt. De groep deelnemers en vrijwilligers is gewoon één grote familie. Iedereen, van begeleider, hoteleigenaar, skileraar tot deelnemer, is na een week opgeladen met positieve energie voor weer een jaar. Nu, 5 jaar later, ben ik in staat om weer gezellig met mijn eigen gezin te gaan wintersporten. Er gaat immers niets boven je eigen gezinnetje. Omdat ik toch betrokken wil blijven bij deze geweldige club heb ik de vraag: “Peter, wil jij voorzitter worden van de VGW?” met JA beantwoord. Ik ben hier trots op en zal me de komende jaren vol enthousiasme en passie inzetten voor de vereniging. Hiernaast wil ik me ook in de sneeuw nuttig gaan maken en zal ik me laten scholen tot skileraar. Leuk om deze vereniging te helpen.

Leo Plak | penningmeester

In 2013 meldde ik mij aan als begeleider bij de VGW. Sindsdien heb ik vele malen de vraag moeten beantwoorden hoe ik hier toe ben gekomen. Het antwoord is dat ik meer leuke dingen wilde gaan doen. En als je vrouw dan net de advertentie in de Veronica-gids ziet, dan is de cirkel rond. Het is ontzettend leuk om je in te zetten voor mensen die een mooie vakantie willen beleven. Maar er is ook een heleboel werk te verzetten. Er komt gewoon ontzettend veel bij kijken om deze vereniging draaiende te houden. Na de eerste reis werd ik gelijk gevraagd voor het penningmeesterschap. Met rugdekking van Brenda, mijn vrouw, kon ik dat met “ja” beantwoorden, want ik ben werkzaam in de lettertjes, en zij is werkzaam in de cijfertjes.

Anneke van den Berg | secretaris

Sinds 2002 zit ik al in het bestuur van de VGW. Ik heb daar 12 jaar secretariaat en 4 jaar voorzitterschap met heel veel plezier verzorgd. Je kunt dus zeggen dat ik alle “in en outs” wel weet van de VGW. Inmiddels ben ik weer secretaris van deze prachtige club. Het is er gezellig en er komen hele “mooie” mensen langs. Als vrijwilliger kan ik niets beter bedenken. Ik hoop dat ik kan bijdragen om de communicatie binnen de VGW nog beter te laten lopen zodat iedereen zich gehoord voelt. Naast mijn functie binnen de VGW sta ik voor de klas op een basisschool. Een enerverend beroep waarbij je vaak ook verschillende balletjes in de lucht moet houden. Ik denk dat deze kwaliteit ook handig is binnen de VGW.

Luc Flamand | bestuurslid

Ik zit in het bestuur, omdat ik het leuk vind iets organisatorisch voor de VGW te doen en het heel gezellig is in het bestuur. Daarnaast help ik mee in de materiaalcommissie en word ik gedoogd als skileraar. Waarom de VGW? Ik houd van skiën (en wat erna komt), ben in de VGW verzeild geraakt, ontmoet daar steeds hele leuke mensen. De vereniging is echt in beweging, mooi om dat mee te maken. Toffe club!

Pieter Hanegraaf | bestuurslid

In het VGW bestuur ben ik algemeen bestuurslid. Mijn aandacht ligt vooral bij de website en alle technische zaken die hiermee verband houden. Ik probeer met behulp van techniek allerlei zaken binnen de vereniging zo soepel mogelijk te laten lopen. Verder wil ik graag mijn bijdrage leveren om de vereniging bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen. Ik ben werkzaam in de ICT.

Erik van Winkoop | bestuurslid

Door een ongeluk in 2006 kon ik helaas niet meer skiën, dacht ik. Zeilen, mijn andere passie, ging nog wel. Na 40 jaar ski ervaring baalde ik daar enorm van. in 2016 werd ik door een vriend erop gewezen dat ik dat ook zittend kon doen. Na wat onderzoek kwam ik bij de VGW terecht. Een leuke club mensen waarmee ik zittend ging skiën. Deze week stond alles in het teken van, hoe geven we mensen met een beperking een wereld vakantie. Nou, dat is meer dan gelukt dankzij al die vrijwilligers. Geweldig, wat een ervaring. Na een half jaar kwam de vraag of ik iets voor de vereniging wilde betekenen. Natuurlijk, zei ik, zo’n leuke club en vanaf dat moment was ik bestuurslid. Ik ga dit met veel enthousiasme doen.

Mathieu van der Sluis | bestuurslid

Ik zal me even voorstellen mijn naam is Mathieu van der Sluis. Op mijn 17e ben ik voor het eerst mee geweest met de VGW. Ik ben nu 50, dus dat is al een aardig tijd geleden. De eerste jaren ben ik mee geweest naar Maria Alm. Na een aantal jaren ben ik met de staande reis mee gegaan, omdat ik staand kan skiën. Iets wat ik tot op de dag van vandaag nog met veel plezier doe! In mijn dagelijks leven ben ik directeur van een klein taxibedrijf wat zich vooral bezig houdt met vervoer voor gehandicapten en ouderen, zoals bijvoorbeeld Valys. Naast mijn privé-taken ben ik bij het bestuur gekomen, omdat ik graag mijn levenservaring wil delen en het leuk vind om dingen te regelen. Ik ontdekte dat er vanuit de staande reis geen vertegenwoordiging was en dacht: “dat is iets voor mij!” Ik zit nu 6 maanden in het bestuur en zie dat er nog een hoop uitdagingen zijn waar ik me graag voor in blijf zetten. De VGW voelt als een grote familie voor mij!

Skip to content