Bestuur

Edwin van Tricht | voorzitter

De skivakantie is voor ons gezin misschien we de belangrijkste en leukste vakantie van het jaar. De VGW maakte het mogelijk om ook echt met z’n vieren te gaan skiën ondanks dat de jongste van de twee niet zelfstandig kan skiën. Ik kan me nog zijn eerste meters in de zitski tijdens de kinderreis herinneren als de dag van gisteren. Intussen heb ik ook zelf de begeleiderscursus doorlopen en huren we ieder jaar van de VGW het materiaal en ski ik met hem de hele Köningstour. Hoe mooi dat ik als voorzitter iets terug mag doen voor de vereniging! Een vereniging valt en staat met zijn leden en begeleiders. Aan mij de mooie rol om ervoor te zorgen dat de bijna 500 neuzen ongeveer dezelfde kant op staan en er in ieder geval alles aan te doen om alle skiërs een topweek te bezorgen.

Leo Plak | penningmeester

In 2013 meldde ik mij aan als begeleider bij de VGW. Sindsdien heb ik vele malen de vraag moeten beantwoorden hoe ik hier toe ben gekomen. Het antwoord is dat ik meer leuke dingen wilde gaan doen. En als je vrouw dan net de advertentie in de Veronica-gids ziet, dan is de cirkel rond. Het is ontzettend leuk om je in te zetten voor mensen die een mooie vakantie willen beleven. Maar er is ook een heleboel werk te verzetten. Er komt gewoon ontzettend veel bij kijken om deze vereniging draaiende te houden. Na de eerste reis werd ik gelijk gevraagd voor het penningmeesterschap. Met rugdekking van Brenda, mijn vrouw, kon ik dat met “ja” beantwoorden, want ik ben werkzaam in de lettertjes, en zij is werkzaam in de cijfertjes.

Sophie Gulickx | secretaris

In 2018 ontmoette ik Bibian Mentel en gaf ik me op als vrijwilliger voor de Mentelity Foundation. Door ziekte kon ik toen echter nog niet mee en vervolgens gooide de bekende Corona-jaren roet in het eten. In 2022 ging ik met de Mentelity Games mee als zitskibegeleider en kwam daar ook in aanraking met leraren en begeleiders van de VGW. Ik meldde me meteen aan voor de begeleiderscursus en als vrijwilliger voor de VGW. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan sporten en dat ook iedereen die dat wil kan genieten van wintersport, ook als er een fysieke uitdaging bij komt kijken. Er is zoveel mogelijk! Dus toen ik in de eerste nieuwsbrief die ik kreeg zag dat ze iemand zochten voor het secretariaat van de VGW, heb ik meteen een mail gestuurd. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan deze vereniging en zo te zorgen dat iedereen met mooie reizen mee kan gaan. Ik werk in het dagelijks leven als Sportpedagoog bij Sportbedrijf Tilburg. Een leuke en afwisselende baan waar ik in het kort gezegd eigenlijk de trainers en coaches van verschillende sportverengingen binnen gemeente Tilburg begeleid, coach en ze scholing geef. Ik kom dan ook in contact met de verschillende besturen van verenigingen, dus ik vind het ook heel leuk dat ik nu ook zelf de bestuurskant van een vereniging kan ervaren

Luc Flamand | bestuurslid

Ik zit in het bestuur, omdat ik het leuk vind iets organisatorisch voor de VGW te doen en het heel gezellig is in het bestuur. Daarnaast help ik mee in de materiaalcommissie en word ik gedoogd als skileraar. Waarom de VGW? Ik houd van skiën (en wat erna komt), ben in de VGW verzeild geraakt, ontmoet daar steeds hele leuke mensen. De vereniging is echt in beweging, mooi om dat mee te maken. Toffe club!

Pieter Hanegraaf | bestuurslid

In het VGW bestuur ben ik algemeen bestuurslid. Mijn aandacht ligt vooral bij de website en alle technische zaken die hiermee verband houden. Ik probeer met behulp van techniek allerlei zaken binnen de vereniging zo soepel mogelijk te laten lopen. Verder wil ik graag mijn bijdrage leveren om de vereniging bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen. Ik ben werkzaam in de ICT.

Erik van Winkoop | bestuurslid

Door een ongeluk in 2006 kon ik helaas niet meer skiën, dacht ik. Zeilen, mijn andere passie, ging nog wel. Na 40 jaar ski ervaring baalde ik daar enorm van. in 2016 werd ik door een vriend erop gewezen dat ik dat ook zittend kon doen. Na wat onderzoek kwam ik bij de VGW terecht. Een leuke club mensen waarmee ik zittend ging skiën. Deze week stond alles in het teken van, hoe geven we mensen met een beperking een wereld vakantie. Nou, dat is meer dan gelukt dankzij al die vrijwilligers. Geweldig, wat een ervaring. Na een half jaar kwam de vraag of ik iets voor de vereniging wilde betekenen. Natuurlijk, zei ik, zo’n leuke club en vanaf dat moment was ik bestuurslid. Ik ga dit met veel enthousiasme doen.

Mathieu van der Sluis | bestuurslid

Ik zal me even voorstellen mijn naam is Mathieu van der Sluis. Op mijn 17e ben ik voor het eerst mee geweest met de VGW. Ik ben nu 50, dus dat is al een aardig tijd geleden. De eerste jaren ben ik mee geweest naar Maria Alm. Na een aantal jaren ben ik met de staande reis mee gegaan, omdat ik staand kan skiën. Iets wat ik tot op de dag van vandaag nog met veel plezier doe! In mijn dagelijks leven ben ik directeur van een klein taxibedrijf wat zich vooral bezig houdt met vervoer voor gehandicapten en ouderen, zoals bijvoorbeeld Valys. Naast mijn privé-taken ben ik bij het bestuur gekomen, omdat ik graag mijn levenservaring wil delen en het leuk vind om dingen te regelen. Ik ontdekte dat er vanuit de staande reis geen vertegenwoordiging was en dacht: “dat is iets voor mij!” Ik zit nu 6 maanden in het bestuur en zie dat er nog een hoop uitdagingen zijn waar ik me graag voor in blijf zetten. De VGW voelt als een grote familie voor mij!

Ga naar de inhoud