Volwassenen staande reis 2020

Een week lang Genieten met een grote G

Op vrijdag 10 januari was het zover: de leukste week van het jaar kon weer beginnen. Waar het vorig jaar nog even spannend was of we met de grote hoeveelheid gevallen sneeuw wel op vakantie konden, waren de omstandigheden dit jaar optimaal. De zon zou de hele week schijnen, dus de sneeuwbril kon in de tas blijven. Toch hoefden we voor de sneeuwcondities niet te vrezen. De weken voor onze vakantie was er namelijk veel sneeuw gevallen. Er lag dus genoeg sneeuw op de pistes om te kunnen skiën en zelfs in het dal was het nog een beetje wit. Dat maakte dat we deze week echt konden genieten met een grote G.

Sinds 2017 vindt zowel de zittende als de staande reis plaats in Maria-Alm tijdens dezelfde periode. Dit houdt in dat het dorp nog meer overgenomen wordt door deze mooie groep toppers. Voor mij laat het samenvoegen van de reizen de kracht van deze vereniging nog duidelijker zien. Het maakt niet uit wat je beperking is, iedereen kan skiën en wordt gezien als persoon met mogelijkheden. Tijdens deze week is iedereen bezig om persoonlijke grenzen te verleggen. Dat bindt enorm en zorgt ieder jaar weer voor een geweldige positieve sfeer. Dat maakt de VGW bijzonder.

Helaas waren er dit jaar ook wat ongelukken en medische ongemakken bij beide reizen. Natuurlijk is dat nooit leuk. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt dat skiën ook best een gevaarlijke sport kan zijn. Toch kwam ook hier de kracht van de VGW en de verbintenis tussen de twee reizen weer goed tot uiting. Met z’n allen hebben we de zorg geboden die nodig was en er was voor iedereen ruimte om gevoelens te uiten en weer om te zetten naar positieve energie om vooral te genieten van de rest van de week. De altijd geweldige inzet van onze reisleider heeft hier ook zeker aan bijgedragen.

En wat hebben we genoten! Van het skiën zelf uiteraard, maar ook van de après-ski, de beerpong, de karaoke, de pubquiz en het gezellige eindfeest bij Hotel Alphenhof. Doordat veel van deze activiteiten samen met de andere reis plaatsvonden, was er veel interactie tussen de reizen. Elk jaar merk je dat die interactie groter wordt en dat is geweldig. Los van de georganiseerde festiviteiten hadden we ook andere bezigheden, zoals het voeren van goede gesprekken, niet meer bijkomen van de slappe lach of lekker relaxen in de sauna en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast werd er dit jaar fanatiek gepuzzeld, want de meegebrachte puzzel van 1000 stukjes moest toch echt af. Er kwamen steeds meer mensen helpen om deze missie te volbrengen en daardoor is het ook gelukt.

Samenvattend was Het een fantastische week qua ski omstandigheden en ook alles daaromheen was top. Ik wil de reisleider, docenten en medereizigers hier ook hartelijk voor bedanken. Want zonder hen is dit niet mogelijk. Op naar volgend jaar! Wanneer mogen we weer?

 

Dit verslag heeft Cynthia geschreven. Cynthia is een van de vaste deelnemers van de staande reis. Ze gaat al 17 jaar mee met de VGW, en is hiermee een van de vertrouwde en bekende gezichten geworden binnen de VGW-familie.

 

Ga naar de inhoud