Tetra ski demodagen

Het lijkt onmogelijk, maar met de komst van de Tetraski is het nu voor mensen met sterk verminderde kracht in handen/armen (zoals bij hoge dwarslaesie/spierziekte) mogelijk om vrijwel zelfstandig te skiën. 6 jaar geleden is op de universiteit van Utah (VS) is deze zitski ontwikkeld: zie Tetradapt | TetraSki | disabled community | adaptive sports | adaptive skiing | TRAILS — Tetradapt.

Als alles meezit zijn er dit najaar gedurende een paar dagen twee Tetraski’s in Nederland. De Tetraski is een zitski uitgerust met motortjes die je bedient met een joystick of blaas-zuigsysteem. Hiermee kun je dus vrijwel zelfstandig (leren) skiën, ook met weinig spierkracht.

Op 29, 30 november en 1 december worden er demo-dagen georganiseerd in Landgraaf door de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Je kunt je opgeven om de Tetraski te proberen, bijdrage in de kosten: 15 euro. Hoe meer mensen (met bovengenoemde beperkingen) zich opgeven, hoe meer kans dat de demo-dagen door kunnen gaan.

Heb je interesse, of wil je meer informatie: neem dan contact op met Luc Flamand van de VGW via materiaal@vgw-online.nl of 0651390675. Voor degenen die eerder aankondigingen voorbij hebben zien komen: vorig jaar is het evenement i.v.m. corona afgeblazen, duimen dat het dit jaar wel gaat lukken!

Lees hier wat de tetra ski allemaal kan!

 

Ga naar de inhoud